donderdag 30 april 2009

Aftellen naar 6 mei

Ik weet het, ik heb er al eerder over geblogd, maar ik doe het nog eens. Het is bijzonder lang geleden dat ik al zo lang van tevoren en met zo hooggespannen verwachtingen naar een nieuwe bioscooprelease uitgekeken heb. Maar ik ben lang niet de enige. Talloze fans over de hele wereld zien al maanden-, zelfs jarenlang halsreikend uit naar de nieuwe Star Trek-film. Nog heel even, en dan is het zover. Volgende week woensdag, op 6 mei, komt Star Trek in de zalen. Je weet dus waar je mij woensdagavond kunt aantreffen: in Kinepolis!

Neen, het is niet de zoveelste Star Trek-film in de reeks. Deze is anders. Verrassend anders, als we mogen afgaan op de trailers en op de vele interviews en geruchten waar het internet al maandenlang mee overspoeld wordt. Het gaat om een complete ‘reboot’ van de franchise. Om te beginnen is er een compleet nieuwe cast. De acteurs uit deze nieuwe film heb je dus nooit eerder in een Star Trek-aflevering op tv gezien (met uitzondering van Leonard Nimoy). Meer nog: de hele ploeg achter deze film heeft niets gemeen met de oude Star Trek. Hoewel de cast voornamelijk uit jonge, onbekende acteurs bestaat, zijn er toch een paar bekende namen betrokken bij de fim.



Zo heeft J.J. Abrams zowel de productie als de regie in handen genomen. Abrams is voornamelijk gekend van de succesvolle tv-reeksen Lost en Alias, en de monsterfilm Cloverfield. Het scenario is dan weer van het duo Robert Orci en Alex Kurtzman, die ook met Abrams samenwerkten aan Alias en zijn nieuwe serie Fringe, en die ook het scenario van kassuccessen als The Island, The Legend of Zorro, Mission: Impossible III en Transformers op hun naam hebben staan. De soundtrack is van Michael Giacchino, die naam maakte met zijn soundtracks voor onder andere The Incredibles, Mission: Impossible III, Ratatouille en de tv-reeksen Alias en Lost.
Wat de cast betreft: hier treffen we Zachary Quinto aan in de rol van de jonge Spock. Quinto werd bij het grote publiek bekend als de slechterik Sylar in de successerie Heroes, en had daarvoor ook al een rolletje in het derde seizoen van 24. Andere gekende namen zijn Winona Ryder als Spocks moeder, en Leonard Nimoy als de oude Spock. Nimoy is de enige van de originele cast die zijn rol in deze film herneemt. Karl Urban kennen sommigen misschien nog van zijn rol als Eomer in de Lord of the Rings-trilogie, en Eric Bana van zijn rol als Bruce Banner in Hulk.

In ieder geval: je hebt ongetwijfeld al begrepen dat ik ongeduldig uitzie naar de nieuwe Star Trek, en dat ik zit te popelen tot de eerste beelden woensdag op het grote scherm zullen verschijnen. De makers mikken zowel op de fans van weleer als op een nieuw, hedendaags publiek dat voor het eerst met de meer dan 40 jaar oude franchise kennis maakt. Ik wens hen alle succes toe, en ik ben ervan overtuigd dat ze mij niet zullen ontgoochelen...

www.startrekmovie.com

zaterdag 25 april 2009

Tripreport DLRP 2009

Mijn tripreport van ons bezoekje aan Disneyland Resort Parijs in de voorbije paasvakantie is af. Ik heb er een pdf-bestand van gemaakt en geüpload naar issuu.com. Daar kun je het bekijken en desgewenst downloaden. Er staan al enkele foto’s in, maar voor de rest van de foto’s moet je nog even wachten. Die zet ik pas later online.

Veel leesplezier!

issuu.com/gebo007/docs/dlrp_2009

dinsdag 21 april 2009

Aftellen naar 15 september

Op 15 september is het eindelijk zover: dan verschijnt The Lost Symbol, de langverwachte nieuwe thriller van Dan Brown, een vervolg op zijn enorm succesvolle The Da Vinci Code. Ik zie er alvast vol ongeduld naar uit, want ik heb alle eerdere thrillers van Brown gretig verslonden, en het smaakt duidelijk naar meer.

Ondertussen kijken de Dan Brown-fans ook uit naar de verfilming van Angels and Demons, die half mei in de bioscoopzalen komt. De bioscoopversie van The Da Vinci Code, met Tom Hanks en Audrey Tatou in de hoofdrollen, was eerder teleurstellend. Afwachten wat Angels and Demons wordt...

www.danbrown.com

woensdag 15 april 2009

Terug van weggeweest

We zijn een stuk na middernacht terug thuis gekomen van drie fantastische dagen in Disneyland Resort Paris.

In het kort: drie prachtige, zonovergoten dagen gehad, een probleemloze heen- en terugrit, héél veel foto’s gemaakt en ons kostelijk geamuseerd.

In het lang: een uitgebreid en gedetailleerd tripreport, zoals je van mij gewoon bent, volgt later. Vermoedelijk véél later...

zondag 5 april 2009

Nieuw dolfijnenseizoen

Het is weer paasvakantie, en traditioneel betekent dat ook het begin van het pretparkseizoen. Annelies zat hier al maanden naar uit te kijken, en vandaag kon ze dan eindelijk weer naar haar geliefkoosde dolfijnenshow in het Boudewijn Seapark. Het eerste van ongetwijfeld vele bezoeken die we dit jaar weer aan de dolfijnen zullen brengen, want met onze burenpas en Annelies haar vriendenpas kunnen we er zo vaak heen als we willen.

www.boudewijnseapark.be